آخرین اخبار دبیرستان سلام نجم الزهراء (س)

::. اخبار المپیاد و پژوهش .::

::. اخبار فرهنگی و ورزشی .::

::. جدیدترین گالری تصاویر .::

ویترین کتاب

کتاب و کتابخوانی

 

نام کتاب

اخلاق فاطمه (س) خانواده و جامعه

نویسنده

احمد لقمانی

 

نام کتاب

انقلاب فرامدرن و تمدن اسلامی

نویسنده

دکتر موسی نجفی

 

نام کتاب

مترجم دردها

نویسنده

جومپا لاهیری

مترجم

امیر مهدی حقیقت

اخلاق فاطمه (س) خانواده و جامعه

در این کتاب جلوه‏های اخلاق و رفتار فاطمه زهرا (س) در مسائل خانوادگی و اجتماعی طرح گردیده است. مطالب با رویکردی اخلاقی از روایات و کتب تاریخی گردآوری و تحلیل شده است. سلام، ارتباط با مردم، ادب اجتماعی، انفاق، ایثار، صبر، حجاب، بصیرت، مهرورزی، صداقت، شرح صدر، حیاء، نماز شب، یاد خدا و استغفار برخی از سیره و فضایل و رفتار حضرت زهرا (س) است

تب ۲

محتوای زبانه به اینجا می رود …

انقلاب فرامدرن و تمدن اسلامی

مجموعه مقالات و مصاحبه‌هایی که تقریباً یک خط فکری را به نمایش می‌گذارند، در این کتاب، در چهار بخش تنظیم شده‌اند. در بخش اول با عنوان «بیداری اسلامی در گسترۀ تاریخ ایران»، این چهار موج ترسیم می‌شوند: موج اول، نهضت‌های اسلامی قبل از مشروطیت؛ موج دوم بیداری اسلامی، با تحریم تنباکو آغاز می‌شود و منتهی به نظام‌های سیاسی مشروطیت می‌گردد؛ موج سوم، نهضت‌ها و حرکت‌های اسلامی بعد از مشروطیت را شامل می‌گردد و با نهضت ملی شدن صنعت نفت، پایان می‌یابد. موج چهارم از حدود سال ۱۳۴۰ و با حرکت انقلابی حضرت امام (ره) آغاز می‌گردد و تاکنون ادامه می‌یابد و نظام جمهوری اسلامی، تفصیل آن است. هرچند این نظام، خود اجمالی از تفصیلی است که در عصر ظهور حضرت حجت (عج)، محقق خواهد شد. این چهار موج، نشان می‌دهد که نجفی، در پسِ حوادث تاریخی، تبیینی مبتنی بر فلسفۀ تاریخ شیعی ارائه می‌دهد. به همین جهت، در فصل دوم با عنوان «نظریه‌پردازی و انقلاب اسلامی ایران»، موج چهارم را وا می‌کاود. «پرسش از غرب در ساحت بیداری اسلامی»، «فلسفۀ قیام عاشورا با فلسفۀ انقلاب اسلامی»، «انقلاب اسلامی، بنیاد شالوده‌شکنی در نظریه‌پردازی غرب» سه مقاله‌ای است که محتوای آن، همگی مبتنی بر تبیین این نکته است که انقلاب اسلامی ایران، هرچند، در واکنش به مدرنیته به وقوع پیوسته، اما متکی بر مبانی دینی است و لذا، انقلابی فرامدرن است که در ذیل تاریخ دینی فهم می‌شود. این انقلاب، نظریه‌پردازی غربی را در همۀ حوزه‌ها به چالش کشید و لذا، نجفی می‌کوشد تا در بخش‌های سوم و چهارم، نسبت فضای مابعدانقلابی را به‌گونه‌ای بدیع تشریح کند. از این‌رو است که در بخش سوم، مقالات و مصاحبه‌هایی را قرار داده که «فلسفۀ مدنی ایران» را تبیین می‌کنند و در بخش چهارم، با عنوان «تمدن اسلامی»، سومین و بالاترین سطح نظریه‌پردازی پیرامون ایران مابعدانقلاب اسلامی را که همان سطح تمدن‌سازی است، تشریح می‌نماید. نجفی در مقالۀ پایانی، با عنوان «انقلاب فرامدرن»، مهمترین ارکان نظریه‌اش پیرامون تاریخ ایران و انقلاب اسلامی را تشریح کرده است. شاید مهمترین مسئله، این است که به‌زعم او، برخلاف دیدگاه‌های شرق‌شناسانه و مدرن در تحلیل تاریخ ایران، پرسش از ماهیت تحولات تاریخ ایران را باید از عصر صفویه آغاز کرد نه از قاجار یا مشروطه. زیرا اگر با این پیش‌فرض نجفی همراه باشیم که سهم ما از مدرنیته، مدرنیزاسیون بوده است، آنگاه، انقلاب اسلامی، تلاشی برای کنارزدن این پروژه و احیاء سنتی بوده است که به لحاظ تاریخی، در بطن تاریخ ایران وجود داشته وکل پروژۀ مدرنیزاسیون، کوشیده است تا این باطن تاریخی را بزداید. «لذا مشخصات اصلی انقلاب اسلامی، عبارت بودند از: ۱. واکنش به مدرنیزاسیون دوران پهلوی ۲.رجوع به سنت در همۀ ابعاد آن ۳. احیاء سنت در مابعد مدرنیته» (ص۳۰۵).

مترجم دردها

این مجموعه داستان که اولین اثر لاهیری است برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر ادبی سال ۲۰۰۰ شده و داستان‌های آن قبلاً در بسیاری از نشریات معتبر ادبی از جمله هاروارد ریویو، سَلَمَندر، اَگنی ریویو و نیویورکر به چاپ رسیده‌اند. دریافت جایزه‌ی بهترین کتاب اول نیویورکر، جایزه‌ی پن ـ همینگوی، جایزه‌ی کتاب برگزیده‌ی پابلیشِرز ویکلی، جایزه‌ی آدیسن مت‌کاف از آکادمی هنر و ادبیات امریکا، جایزه‌ی کتاب برگزیده‌ی نیویورک تایمز، جایزه‌ی اُ. هنری و نامزدی جایزه‌ی لوس‌آنجلس تایمز از دیگر افتخارات این نویسنده‌ی سی و هشت ساله‌ی هندی برای همین کتاب است. ای. ال. دکتروف نیز داستان «سومین و آخرین قاره» را در مجموعه‌ی منتخب خود، بهترین داستان‌های کوتاه سال ۲۰۰۰، آورده است.

::. هشتمین دوره همایش دانش‌افزایی و هم‌اندیشی .::

تالار همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی صبح روز پنجشنبه ۳۰ اردیبهشت ماه شاهد برپایی مراسم دانش افزایی و بازآموزی اساتید و معلمان منتخب و نمونه تهران و همچنین هشتمین دوره سمینارها و کارگاه‌های دانش‌افزایی و هم‌اندیشی مجموعه‌ مدارس سلام با حضور دکتر ولایتی رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر تهرانچی رئیس دانشگاه شهید بهشتی بود. گزارش این گردهمایی در خبرگزاری‌های جمهوری اسلامی(ایرنا)، خبرآنلاین، تسنیم، باشگاه خبرنگاران جوان، پدال نیوز، یاران نیوز و کیمیا نیوز نیز قرار گرفت.

با ما در ارتباط باشید

اولیاء‌ و دانش آموزان گرامی می توانند از طریق سایت و سایر راههای ارتباطی پیشنهادات و انتقادات خود را با مدیریت مجموعه در میان بگذارید.

صفحه اینستاگرام

اخبار و فعالیت های دبیرستان سلام نجم الزهراء (س) را در صفحه اینستا گرام دبیرستان دنبال کنید.